Friday, 19 August 2011

Katak

serius aku tak faham... kenapa ramai orang tak suka katak??? bukan love lah... maksud aku macam geli dengan katak... padahal dia makan boleh makan orang pon tapi boleh membunuh orang lah jugak tapi tak payahlah dok menjerit bila jumpa katak... aku taulah katak tu membunuh... tapi... kalau kita buat dek je...tak de pape pon... kalau nak halau sangat...biarlah bersopan sikit...nie dok menjerit... heloo bising lah... aku tak kata aku suka katak... tapi boleh... ops bukan katak entah pape ya.. aku suka kata ada warna yang ceria..hohoho... aku suka katak warna hijau. tau sebab apa??? sebab aku nak jadi puteri dalam cerita putera katak ... hahaha takde lah...sebab lain... sebab aku suka warna hijau... katak kan ada warna hijau... cute pe...hohoho... aku minat katak warna hijau sejak aku tengok cerita taiwan tajuk dia The Prince Who Turns Into a Frog. serius aku suka cerita dia... lagipun...aku suka hero dia... cute hohoho... aku suka kartun katak... iaitu keroppi  
hero The Prince Who Turns Into a Frog ~Ming dao
  
antara pic keroppi





pic katak cantik dan cute(bagi aku)
kecik je katak nie kan??
'





cutelah katak nie...comei


pic katak hodoh


walaupun aku suka jugak katak... terutamanya kata yang cantik dan cute... tapi sayang cantik tapi pembunuh... warna katak yang cantik adalah katak yang mempunyai racun yang amat bahaya...jadi aku hanya boleh tengok je lah... walaupun aku tak takut katak... tapi kalau dah boleh membahayakan tu... kena juga jauhkan kan diri...owh ya... Setiap katak bisa menghasilkan toksin untuk membunuh 10 manusia. Populasi katak ini biasa ditemukan terutama di Amerika Tengah dan Selatan. 

kalau korang jumpa katak dan takut... tolonglah jangan dok menjerit... just jauhkan diri je dari katak tu. senang kan??

p/s:jangan nak terasa pulak post aku kali nie...kalau terasa jugak...sorry ye :D 

4 comments:

  1. keroro xde ek? ade katak yg warna warni

    ReplyDelete
  2. katak hudoh??
    huhu.. katak chantek ade x???

    ReplyDelete
  3. @Akito Borontak minat keroro...x cute..hohoho...yup...cantikkan katak warna warni tu

    ReplyDelete
  4. @ntqahadalah pic tu...usya btl2..huhuhu

    ReplyDelete